VERSCHILLEN IN RIOLERINGEN
De meeste rioolstelsels zijn onder afschot aangelegd. Bij andere systemen duwt een pomp het afvalwater met kracht door de buis. Met de huidige generatie meetapparatuur kan nagenoeg elke waterstroom worden gemeten en in kaart worden gebracht. Dat doet u nauwkeurig en efficiënt, op tijdelijke basis of permanent met een ultrasone flowmeter.
ONDERGRONDSE INSTALLATIE
In een ondergrondse waterleiding een debietmeting verrichten zónder de buis of leiding te moeten openen? Met een ultrasone clamp-on flowmeter is het mogelijk! Procesonderbrekingen behoren daarmee tot het verleden, evenals extra kosten voor engineering en materialen (bouten, pakkingen, ringen e.d.).
Bij een ondergrondse ultrasone meting monteren wij de IP68 sensoren aan de buitenkant van de leiding, voorzien van een beschermende pakking. Zo kunnen ze tientallen jaren meegaan zonder kwaliteitsverlies van de flowmeting. Buismaterialen als asbestcement, PE, GRE of staal en leidingen met Ø<3 meter zijn geen probleem.
VRIJ VERVAL RIOLERING
Met het oog op dikwijls wisselende stroomcondities in een vrij verval riolering, heeft U-F-M een unieke methode ontwikkeld om een betrouwbare flowmeting uit te kunnen voeren. Aangezien een volle buis het meest accurate resultaat geeft, maken wij gebruik van een passtuk met een opblaasbare mof die we in de open buis schuiven. Wanneer het passtuk volledig volgelopen is, kan de ultrasone meting worden verricht. Deze oplossing kan tijdelijk of permanent worden toegepast.
DRUKRIOLERING EN PERSLEIDING
Bij een persleiding plaatst u de ultrasone sensoren eenvoudig aan de buitenkant op de leiding. De transmitter die de gegevens opslaat of doorstuurt, wordt bovenin de put of in de kast naast de openbare weg geplaatst. Is er geen voeding aanwezig? Dan kunt u gebruik maken van een accu, eventueel uitgebreid met een GPRS-communicatiemodule. In veel gevallen wordt de ultrasone flowmeter gecombineerd met een drukmeter. Dit alles wordt simultaan gelogd.