DE ACQUARIUS BIEDT ‘BETTER INSIGHTS’ EN ‘SAFER PIPELINES’ IN DE VERENIGDE STATEN
Acquaint BV

DE ACQUARIUS BIEDT ‘BETTER INSIGHTS’ EN ‘SAFER PIPELINES’ IN DE VERENIGDE STATEN

De stad Grapevine in Texas, VS, voorziet haar bevolking van 52 000 mensen dagelijks van vers water, maar zorgt er ook voor dat ruw water veilig naar de zuiveringsinstallatie wordt getransporteerd.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

De stad Grapevine in Texas, VS, voorziet haar bevolking van 52 000 mensen dagelijks van vers water, maar zorgt er ook voor dat ruw water veilig naar de zuiveringsinstallatie wordt getransporteerd. De stad haar hoofd ruw waterleiding, welke in 1983 aangelegd is, pompt elke dag vuil water naar de drinkwater zuiveringsinstallatie van Grapevine. De leiding nadert met zijn 40 jaar de geschatte levensduur van 50 jaar en werd daarom overwogen voor vernieuwing. Maar de stad koos ervoor om de leiding te inspecteren in plaats van te vervangen, de Acquarius bleek daar de ideale tool voor wat resulteerde in de eerste overzeese inspectie voor Acquaint.

Investeren in vervanging van de leiding, of inspecteren met Acquaint.
De stad stond voor een belangrijke keuze: of ze de verouderde 20-inch betonnen ruw waterleiding moest vernieuwen of inspecteren. “Toen ik ontdekte dat de tools van Acquaint ultrasone golven gebruikten, werd mijn interesse als chemicus meteen gewekt” aldus Jimmy Didehbani, nutsmanager van de stad Grapevine. Met onder andere zijn ultrasone sensoren brengt de Acquarius in één run over vele kilometers de conditie van transport-, pers- en rioolleidingen in beeld. Vervolgens stuurt de tool zijn meetdata naar het cloud-platform van Acquaint waarna er een data-anaylse wordt gedaan. Deze analyse biedt inzicht in de actuele conditie van de leiding. De Acquarius voert inwendige conditiemetingen uit in water- of afvalwaterleidingen die onder druk staan, met een diameter vanaf DN200. De tool is toepasbaar in (risicovolle) leidingwerken van elk materiaal zoals beton, asbestcement, gietijzer, staal en HPDE/PVC/GVK. De leiding die onderzocht moest worden in de stad Grapevine was een betonnen DN500 water persleiding waar de stad een volledige conditiebepaling van wilde. Al deze aspecten maakte dat de Acquarius de perfecte tool was voor deze inspectie. De medewerkers…

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top