https://www.acquaint.eu/en/news/innovative-partnership-brings-advanced-pipeline-inspection-to-norway/
Acquaint BV

INNOVATIEF PARTNERSCHAP BRENGT GEAVANCEERDE LEIDINGINSPECTIE NAAR NOORWEGEN!

Sande, Noorwegen – [12-06-24] – Acquaint BV en Kjeldaas AS kondigen met trots hun partnerschap aan, gericht op de introductie van geavanceerde leidinginspectietechnologieën in Noorwegen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Sande, Noorwegen – [12-06-24] – Acquaint BV en Kjeldaas AS kondigen met trots hun partnerschap aan, gericht op de introductie van geavanceerde leidinginspectietechnologieën in Noorwegen. Voor Kjeldaas, een gevestigde naam in Noorwegen op het gebied van sleufloze techniek, én voor de Noorse markt, is de bewezen leidinginspectietechnologie van Acquaint nog helemaal nieuw. Door de expertise van beide bedrijven te combineren, kunnen innovatieve en duurzame oplossingen geboden worden aan de water- en rioleringssector in Noorwegen. De samenwerking wordt direct bezegeld met een project dat deze week wordt uitgevoerd.

Noorse markt
De toepassing van sleufloze techniek is in Noorwegen bijzonder interessant vanwege de unieke uitdagingen die het land kent. Hendrik Panman, leider van de afdeling dat zich bezighoudt met sleufloze techniek binnen Kjeldaas en van oorsprong Nederlander, vertelt: “De leidingen liggen diep onder de grond om bescherming te bieden tegen vorst, en het landschap bestaat voor een groot deel uit rotsen, wat het kostbaar maakt om leidingen te vervangen met open sleuven of graven. Dit maakt het dan ook erg interessant om leidingen te kunnen vernieuwen met ‘No-Dig’-methodes”.

Het merendeel van het drinkwater komt uit bergmeren. Het gemiddelde lekpercentage ligt tussen de 35 en 40% in Noorwegen. De laatste jaren is er steeds meer focus op het verlagen van dit percentage, vooral nu de elektriciteitsprijzen stijgen en milieuaspecten een belangrijkere rol spelen. “Op dit moment ligt het vernieuwingspercentage van leidingen op 0,6%, terwijl dit minimaal 1% zou moeten zijn. De vervanging blijft achter door een gebrek aan capaciteit en financiële middelen. Om de infrastructuur duurzaam te houden, is het essentieel goed overzicht te hebben over kwaliteit van de leidingen, zodat het geld op juiste plekken wordt besteed. Acquaint kan de gemeentes hier in Noorwegen ontzette…

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top